Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχουν και ποτά που προστατεύουν την υγεία μας;

Bookmark and Share

Η αντιγηραντική δράση του οινοπνεύματος έχει διαπιστωθεί, ωστόσο οι βλαβερές συνέπειες της κατάχρησης του είναι γνωστές σε όλους μας. Μελέτες έδειξαν ότι
όσοι καταναλώνουν μικρές ποσότητες (1-3 ποτήρια κρασί ημερησίως ή αντίστοιχη ποσότητα άλλων αλκοολούχων ποτών) εμφανίζουν μικρότερη θνησιμότητα από εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.

Όλες οι σχετικές εργασίες αναφέρονται στην αντίληψη της «καμπύλης τύπου J ή τύπου U», η οποία είναι ένα όριο κατανάλωσης σχετικά με τν καρδιαγγειακή προστασία. Κάτω απ αυτό το όριο, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αυξάνεται.

Μια άλλη μελέτη ανέλυσε τη σχέση μεταξύ του κινδύνου άνοιας και της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ολλανδία. Με δείγμα 5.395 ατόμων άνω των 55 ετών που έγιναν αντικείμενο παρακολούθησης για έξι χρόνια, σημειώθηκαν 197 περιπτώσεις άνοιας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι σημαντικά μικρότερος στην ομάδα που καταναλώνει 1-3 ποτήρια ημερησίως απ' ότι στην ομάδα που δν έπινε ποτέ ή δεν έπινε πια.

Ωστόσο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι, σε λογικές δόσεις, το κρασί αλλά και όλα τα ποτά σε μια σφαίρα λογικής κατανάλωσης, ωφελούν χάρη στην ευθυμία κ στην ευωχία που το συνοδεύουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.