Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ποια είναι η πραγματική μας ηλικία

Bookmark and Share

Οι κακές συνήθειες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, η απρόσεχτη διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με το στρες, επιταχύνουν τις φυσιολογικές διαδικασίες γήρανσης του σώματος
και μας κάνουν να φαινόμαστε πρόωρα γηρασμένοι, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Το σώμα ενός σημερινού ενήλικα αντιστοιχεί σε εκείνο ενός ενήλικα κατά μέσο όρο 4 χρόνια και 37 μέρες μεγαλύτερου σε ηλικία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Συνολικά το 86% των σημερινών ενηλίκων, των Βρετανών εν προκειμένω, έχουν σώματα και πρόσωπα που φαίνονται μεγαλύτερα συγκριτικά με τν ηλικία τους.

Η έρευνα διεξήχθη από τη βρετανική ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία Pru Health και στο πλαίσιό της παρατηρήθηκε ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας φαίνονταν «νεότεροι» από εκείνους των επαρχιακών πόλεων. Συγκεκριμένα, οι Λονδρέζοι είναι πρόωρα γηρασμένοι μεν, αλλά μόνο κατά τρία χρόνια και δύο μήνες, συγκριτικά π.χ. με τους Ουαλούς που φαίνονται πεντέμισι χρόνια μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Στο πλαίσιο της έρευνας εκτιμήθηκαν παράγοντες όπως η διατροφή, η άσκηση, η πρόσληψη αλκοόλ, το στρες, η χοληστερίνη, οι τιμές του σακχάρου και της πίεσης.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εκτός του ότι είναι οι πιο αδύνατοι, με το 65% αυτών εντός των ορίων του φυσιολογικού βάρους, είναι κ σε καλύτερη φυσική κατάσταση με το 45% αυτών να γυμνάζονται τις συνιστώμενες δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως. Επίσης, καπνίζουν λιγότερο, καθώς μόνο ο ένας στους τέσσερις ανάβει τσιγάρο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.