Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στόλος αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων για το κοινό

Bookmark and Share

Η πόλη Μίλτον Κέινς στη Μεγάλη Βρετανία εγκαθιστά έναν στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κινούνται πάνω σε ράγες, για το κοινό, σύμφωνα
με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη wired.com. Τα οχήματα θα είναι διθέσια κ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αποσκευές και παιδικά καροτσάκια.

Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς κ τα πάρκα της περιοχής. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν τα οχήματα θα φτάνει τα 12 μίλα την ώρα (19,3 χιλιόμετρα/ώρα). Οι υποδομές για την εγκατάσταση των πρώτων 100 οχημάτων θα κοστίσουν 65 εκατ. λίρες (76,88 εκατ. ευρώ), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έως το 2017, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επιβάτες θα πληρώνουν αντίτιμο 2 λιρών (2,36 ευρώ) γι κάθε διαδρομή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την κούρσα τους μέσω ειδικής εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για αντίστοιχα αυτόνομα οχήματα με εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από το 2011 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Τα οχήματα θα αξιοποιούν GPS, ευαίσθητες κάμερες καθώς και αισθητήρες προκειμένου να κινούνται εντός της πόλης, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.